Професії

Головна » Файли » Мои файлы

Кухар, кондитер
27.01.2009, 09:23

Сучасні економічні умови вимагають чіткої систематизації змісту підготовки кваліфікованих робітників підприємств харчування різних форм власності, які діють на Україні.

Кухарі знають рецептури і технологію приготування страви, кулінарних виробів, норму закладки сировини, вимоги до якості готових страв, правила подачі, терміни та умови зберігання страв.

Кухарі у процесі праці використовують різні способи теплової обробки продуктів. Вони знають правила експлуатації технологічного обладнання.

Всі страви кухні поділяються на перші, другі, соуси, гарячі і холодні напої, холодні закуски, солодкі страви, борошняні вироби, десерти.

Кулінарну продукцію на підприємствах виробляють у певній послідовності, починаючи від забезпечення сировиною і обладнання, інвентарем та енергією і закінчуючи реалізацією готової продукції.

Кухарі отримують сировину, проводять її первинну обробку, та готують н/ф, випускають готову продукцію, оформляють її та реалізовують.

        Виробничими приміщеннями є овочеві, м’ясо-рибні, холодні і гарячі цехи. Вони забезпечуються спец, одягом: білий халат, косинка або ковпак, індивідуальне полотен це, змінне взуття.

Кухарі працюють на ПГХ. Це — виробничо-торгові одиниці (ресторани, їдальні, кафе, кафе-бари, закусочні), які виконують функції забезпечення населення харчуванням.

Професію кухаря можна також здобути у нашому училищі.

Протипоказано освоювати професію кухаря особам з поганим зором, порушеннями опорно-рухового апарату, кишковими захворюваннями, шкірними захворюваннями, в гарячому цеху не можна працювати хворим на бронхіальну астму.

Кухар повинен мати тонкі смакові відчуття і гарне чуття запаху, вміло поєднувати смакові речовини у різних пропорціях для забезпечення приємного смаку і аромату готових виробів, підбирати кольори овочів природних тонів, творчо мислити і постійно працювати над розробкою та впровадженням нових рецептів, напівфабрикатів і готової продукції, вміти самостійно складати рецептуру і технологічну картку на будь-який кулінарний виріб. Кухар, приступаючи до роботи, має бути спокійним, рішучим, самостійним, акуратним, зібраним, відповідальним, врівноваженим.

Перспективи росту кухаря як спеціаліста пов’язані з розвитком приватного сектора і взагалі усієї економіки в державі, насамперед, у громадському харчуванні. Матеріальний добробут фахівця безпосередньо залежить від рівня кваліфікації та місця роботи.

Споріднені професії. Кухарі належать до категорії працівників, що мають навички роботи з продуктами харчування. Це кухарі, кондитери, офіціанти, бармени, технологи, хлібопекарі.

Категорія: Мои файлы | Додав: vpu29
Переглядів: 2162 | Завантажень: 0 | Коментарі: 5 | Рейтинг: 4.2/4
Всього коментарів: 1
1 souad   [Матеріал]
Lot of smarts in that psoitng!

Ім`я *:
Email *:
Код *: